2023-07-03 Product News

"Alfa Laval AC900" vieno kontūro lituotų plokštelių šilumokaitis, skirtas mažo tankio ir mažo globalinio atšilimo skatinimo koeficiento šaltnešiams.

2023 m. birželį vykusiame „Net-zero“ pristatymo renginyje „Alfa Laval“ pristatė AC900. Tai naujausias augančio lituotų plokštelinių šilumokaičių portfelio papildymas. Dėl itin didelės dujų išleidimo angos vienvamzdis AC900 optimizuotas tiek pilnos, tiek dalinės apkrovos sąlygomis. Jis skirtas 300-600 kW galios aušintuvams su sraigtiniais kompresoriais, pramoniniams aušintuvams ir šilumos siurbliams.

Reagavimas į rinkos poreikius

Oro kondicionavimo ir šildymo rinkose vyksta neregėto masto permainos“, - sako Malgorzata Moczynska, Energijos skyriaus lituotų ir sulydomų šilumokaičių prezidentė. „Šilumos siurbliai pramoninėse šildymo sistemose sparčiai keičia garo ir dujų katilus. Tiesą sakant, tikimės, kad netolimoje ateityje aukštos temperatūros pramoninių šilumos siurblių rinka pranoks aušintuvų rinką, ypač Vidurio Europoje, Vidurio Europoje ir Skandinavijos šalyse.“

Idealiai tinka pramoniniams šilumos siurbliams ir aušintuvams

„Taip pat, - tęsia ji, - dėl naujųjų F-dujų reglamentų aušintuvų ir šilumos siurblių gamintojams kilo ir toliau kils netikėtų iššūkių. Mažo tankio, mažo šiltnamio efektą sukelenčių dujų potencialo (GWP) šaltnešiai tapo standartiniais, todėl daugelis aušintuvų ir šilumos siurblių gamintojų buvo priversti iš naujo projektuoti savo sistemas.“ „Alfa Laval“ sukūrė AC900 - naujos kartos vienos grandinės lituotų plokštelių šilumokaitį, specialiai skirtą šių rinkų iššūkiams spręsti.

Efektyvi alternatyva apvalkalo ir vamzdžių šilumokaičiams

Kadangi AC900 gali dirbti didesniu nei vidutiniu našumu, jis atveria naujas galimybes tose srityse, kuriose šiuo metu dominuoja apvalkaliniai ir vamzdiniai šilumokaičiai. Dėl itin didelės dujų išleidimo angos ir „DynaStatic“ kolektorių sistemos AC900 gali dirbti iki 600 kW pajėgumu ir gali būti individualiai sukonfigūruotas taip, kad užtikrintų didžiausią efektyvumą nuo dalinės iki pilnos apkrovos įvairiose srityse.

Pinigų ir kitų išteklių taupymas

AC900 taip pat yra puikus sprendimas mažiems ir vidutiniams aušintuvams su sraigtiniais kompresoriais, taip pat šilumos siurbliams ir pramoniniams aušintuvams. Jam reikia gerokai mažiau šaltnešio ir jis yra kompaktiškesnis, todėl jį pigiau įrengti ir padeda taupyti reikiamus plieno ir vario išteklius.

Mažesnės įrengimo išlaidos yra tik viena iš detalių. Tai naudinga ir aplinkosaugos požiūriu: kuo mažiau šaldymo skysčio, tuo geriau.

Pasaulinės klasės našumas

Neseniai AC900 buvo išbandytas gamybos įmonėje, kaip kondensatorius ir garintuvas šilumos siurblių, naudojančių mažo tankio šaldymo agentą. AC900 veikė žymiai geriau nei konkurentų produktai, pasiekdamas naują šiluminio našumo lygį. „Skaičiai buvo įspūdingi, o klientas mano, kad AC900 yra absoliučiai geriausias pasirinkimas šioje klasėje“, - teigė Romanas Rathsackas, vyresnysis pasaulinio verslo plėtros vadybininkas, Lituotų ir lydomųjų šilumokaičių padalinio vyresnysis vadybininkas.

Sukurta galvojant apie aplinką

„Alfa Laval“ yra įsipareigojusi skatinti tvarius sprendimus energetikos rinkoje. Atsižvelgiant į tai, AC900 sukurtas taip, kad atitiktų SEER (sezoninio energijos vartojimo efektyvumo koeficientas) efektyvumo specifikacijas, kurias nustatė Oro kondicionavimo, šildymo ir šaldymo institutas. Jis taip pat atitinka griežtus naujus Europos aplinkos agentūros nustatytus ECO projektavimo reikalavimus.

Naujausios inovacijos iš San Bonifacio, Italijos

AC900 - naujausias „Alfa Laval“ lituotų plokštelinių šilumokaičių asortimento papildymas - taip pat yra naujausia inovacija, sukurta ir pagaminta „Alfa Laval“ moderniausioje gamykloje San Bonifacio mieste, Italijoje.

Sužinokite daugiau čia: here

Unikalios funkcijos

„Alfa Laval“ AC900 turi keletą unikalių savybių.

  • Naujausia „Alfa Laval“ paskirstymo sistema DynaStatic yra labai lanksti, todėl lengva keisti geometriją skirstytuvo viduje. Tai leidžia AC900 pritaikyti prie būsimų tendencijų ir būsimų klientų poreikių, įskaitant pasikeitusius taikymo reikalavimus, naujus šaldymo agentus ir kt.
  • IceSafe apsaugo nuo užšalimo ir palaiko valdymą esant žemai temperatūrai.
  • ReFuture užtikrina, kad AC900 yra suprojektuotas taip, kad optimaliai veiktų ne tik su dabartiniais, bet ir su būsimais šaldymo agentais, todėl tai yra ateities investicija, leidžianti klientams aktyviai įgyvendinti tvarumo tikslus ir teisės aktų reikalavimus.

Daugiau informacijos:

Roman Rathsack, Senior Global Business Development Manager
Business Unit Brazed & Fusion bonded Heat Exchangers, Energy Division
Tel.: +49 17 13 15 06 91
El. paštas: roman.rathsack@alfalaval.com

Therese Tonning, Marketing Communications Manager
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, Energy Division
Tel.: +46 46 36 72 09
El. paštas: therese.tonning@alfalaval.com

„Alfa Laval“ lituoti plokšteliniai šilumokaičiai

„Alfa Laval“ platus lituotų plokščių technologijų asortimentas, pasižymintis tvirta konstrukcija ir novatorišku dizainu, yra energetiškai efektyvi alternatyva tradiciniams apvalkalo ir vamzdžių šilumokaičiams. „Alfa Laval“ ekspertinė šildymo ir vėsinimo patirtis, derinama su moderniausiais moksliniais tyrimais ir technologine plėtra bei gamyba, užtikrina, kad visada būtų galima rasti konkurencingiausius sprendimus. Lituoti šilumokaičiai idealiai tinka visų tipų šilumos siurbliams, oro kondicionieriams ir aušintuvams, taip pat komerciniams ir pramoniniams šaldymo įrenginiams.

Apie „Alfa Laval“

„Alfa Laval“ veikia energetikos, jūrų ir maisto perdirbimo bei vandens valymo srityse, siūlydama savo patirtį, gaminius ir paslaugas įvairiems verslo sektoriams maždaug 100 šalių. Bendrovė siekia optimizuoti procesus, kurti atsakingą augimą ir spartinti pažangą - visuomet deda papildomas pastangas, kad padėtų klientams siekti jų verslo tikslų ir tvarumo tikslų.

„Alfa Laval“ inovatyvios technologijos skirtos medžiagoms valyti, rafinuoti ir pakartotinai naudoti, taip skatinant atsakingesnį gamtos išteklių naudojimą. Jos taip pat daro didelę įtaką didinant energijos vartojimo efektyvumą ir šilumos atgavimą, optimizuojant vandens valymo procesus ir mažinant išmetamų teršalų kiekį.

Taip „Alfa Laval“ prisideda ne tik prie savo klientų sėkmės, bet ir prie teigiamų aplinkos pokyčių. Kasdien pasaulį paversti geresne vieta - "Advancing better™".

„Alfa Laval“ turi 16 700 darbuotojų. 2020 m. metinė apyvarta siekė 41,5 mlrd. Švedijos kronų (apie 4 mlrd. eurų). Bendrovės akcijos kotiruojamos Nasdaq OMX vertybinių popie

www.alfalaval.com

Susijęs turinys: