2022-09-15 Product News

Kaip taupyti vandenį pramonėje? "Alfa Laval" įgyvendina naujus sprendimus

Jungtinės Tautos įspėja, kad ateinančiais dešimtmečiais gėlo vandens ištekliai pasaulyje mažės, o vandens paklausa smarkiai didėja. Apskaičiuota, kad šiuo metu užtikrinti visuotinę prieigą prie saugaus geriamojo vandens ir sanitarijos (6.1 ir 6.2 uždaviniai, susiję su JT darnaus vystymosi tikslais) 140 mažų ir vidutinių pajamų šalių kainuotų apie 1,7 trilijono JAV dolerių.

Lietuvoje namų ūkiams ir įmonėms didėja komunalinių paslaugų - vandens ir nuotekų - tarifai. VERT skaičiavimais vien 2022 m. geriamojo vandens kaina Lietuvoje didės 40 %. Pasak Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos (LVTA), itin smarkiai augančios energijos kainos geriamojo vandens tiekimą brangins kartais.

Taupyti vandenį ir energiją bei mažinti anglies dioksido pėdsaką - pagrindiniai tvarumo tikslai gėrimų, alaus, pieno ir augalinės kilmės gėrimų pramonėje, taip pat farmacijos ir biofarmacijos pramonėje. "Alfa Laval", jau daugelį metų aktyviai veikianti šioje pramonės šakoje, sėkmingai kuria naujus gaminius, kurie realiai optimizuoja įmonių komunalinių paslaugų suvartojimą.

Naujos kartos "ThinkTop V50" ir "V70" higieninių vožtuvų valdymo blokų pristatymas yra neabejotinas atsakas į poreikį optimizuoti vandens suvartojimą maisto (įskaitant pieno, gėrimų, alaus) ir farmacijos pramonėje. Naujoji "Alfa Laval" sukurta impulsinio valymo funkcija 95 proc. sumažina vandens ir cheminių medžiagų, naudojamų valymo vietoje (CIP) procese, kiekį.

Efektyvus vožtuvų valymas, naudojant "burst clean" režimą

Naujajame "Alfa Laval ThinkTop" valymo įrenginyje yra galimybė vožtuvo lizdą valyti "plyšinio valymo" režimu. Atlikus bandymus paaiškėjo, kad naudojant "burst clean" sistemą sutaupoma iki 90 % CIP skysčių ir patvirtinta, kad, palyginti su tradicine vožtuvų valdymo sistema, gerokai sumažėja eksploatacinės išlaidos.

"Taikant prielaidą, kad į "Mixproof" DN65 vožtuvą tiekiamas 6 barų suslėgtas oras, CIP slėgis yra 1,5 baro, CIP temperatūra - 21,7 laipsnių , kai valdymo galvutė įjungiama valymui "burst clean" režimu, du plovimai trunka mažiau nei sekundę ir jų pakanka visiškai išvalyti vožtuvo lizdą, anksčiau suteptą žemės riešutų sviestu, naudojant tik 0,8 litro vandens!!!" - patvirtina Damian Bartkoviak, "Alfa Laval”.

Naudojant tradicines valdymo galvutes, kai vožtuvo pakėlimas aktyvuojamas per 5 s, be valymo režimo, vienam vožtuvui sunaudojama beveik 3,8 l vandens. Todėl skirtumas yra milžiniškas! „Burst Clean” valymo sistema įjungiama perduodant vožtuvo pakėlimo signalą iš PLC ir visiškai nepriklauso nuo PLC užprogramuotos valymo trukmės. Naujuosius "ThinkTop" įrenginius galima naudoti vietoje esamų galvučių, nereikia perprogramuoti PLC įvesties signalo ar tvarkyklės PLC programinėje įrangoje.

Kaip parodyta toliau pateiktoje diagramoje, naudojant naująsias valdymo galvutes ir "Burst Clean" sistemą galima sutaupyti tikrai daug lėšų.

Drenažo vožtuvo valymas

Impulsinis vožtuvo lizdo valymas palengvina vožtuvo valymo ciklų kontrolę ir patikrą. Vožtuvo padėtį valdo ne PLC laikmatis, o "Alfa Laval ThinkTop" įrenginys. Be to, kad sumažėja sunaudojamo CIP skysčio kiekis, užprogramavus jutiklį greitai atsidaryti ir užsidaryti, užtikrinamas greitesnis, kruopštesnis valymas ir geresnė higiena nei valant pagal PLC laikmatį. "ThinkTop" taip pat tikrina, ar baigtas vožtuvų valymas. Šis sprendimas skirtas naudoti su vožtuvais arba sklendėmis, naudojamomis kaip išleidimo vožtuvai. Impulsinis sėdynės valymas yra standartinė "ThinkTop V50" ir "V70" valdymo ir stebėjimo įrenginių su vienu arba trimis elektromagnetiniais vožtuvais funkcija. Nepriklausomai nuo pavaros režimo, išleidimo vožtuvas gali būti sukonfigūruotas kaip normaliai atviras, normaliai uždaras arba kaip uždaromasis vožtuvas. Impulsinis valymas supaprastina vožtuvo paleidimą, apsaugo nuo slėgio šuolių, sumažina CIP skysčio kiekį ir valymo laiką.

Impulsinio valymo galimybės

Galimybė impulsiniu būdu išvalyti vožtuvą yra didelis pasiekimas jau įdiegtos bazės atnaujinimo požiūriu. Galimas vandens taupymas taip pat įspūdingas. "Alfa Laval" inžinieriai apskaičiavo, kad šiuo metu eksploatuojama apie 189 000 "ThinkTop Classic" įrenginių, kurie buvo parduoti per pastaruosius 20 metų ir yra tinkami modernizuoti. Šiuo metu šiems vožtuvams valyti reikia 17 146 080 kubinių metrų vandens ir CIP skysčio, tačiau, jei visi jie būtų valomi impulsiniu būdu, šis kiekis sumažėtų iki 482 630 kubinių metrų. Investicijos atsiperka maždaug per dvejus metus.

"Impulsinis lizdų valymas yra tiesiog geriausias sprendimas", - sako "BU Hygienic Fluid Handling" verslo plėtros vadovas Allanas Tao Bruunas. "Tai tikriausiai geriausia investicija, kokią šiuo metu galime pasiūlyti savo klientams iš mūsų higieninių skysčių tvarkymo įrenginių portfelio maisto ir farmacijos srityse. Tai fantastiškas pasiūlymas dėl visų tinkamų priežasčių."

Visoje "Alfa Laval" įdiegtoje bazėje naudojant pulsinį lizdų valymą visame pasaulyje būtų galima sutaupyti 16,6 mlrd. litrų vandens ir CIP skysčių.


Sužinokite daugiau apie "ThinkTop V50" ir "V70" sprendimą: Alfa Laval - ThinkTop®

Susiję produktai:

Rutuliniai vožtuvai: Alfa Laval - Rutuliniai vožtuvai

Sklendės: Alfa Laval - Vožtuvai

Membraniniai vožtuvai: Alfa Laval - Membraniniai vožtuvai

Dvigubo sandarinimo vožtuvai: Alfa Laval - Dvigubo sandarinimo vožtuvai | Pneumatiniai vožtuvai su viršutine apkrova

Apie Alfa Laval

"Alfa Laval" veikia energetikos, jūrų ir maisto perdirbimo bei vandens valymo srityse ir siūlo savo patirtį, gaminius ir paslaugas įvairiems verslo sektoriams maždaug 100 šalių. Bendrovė siekia optimizuoti procesus, atsakingai augti ir spartinti pažangą - visada stengiasi padėti klientams siekti jų verslo tikslų ir tvarumo tikslų.

"Alfa Laval" inovatyvios technologijos skirtos medžiagoms valyti, perdirbti ir pakartotinai naudoti, taip skatinant atsakingesnį gamtos išteklių naudojimą. Jie taip pat daro didelę įtaką energijos vartojimo efektyvumo didinimui ir šilumos atgavimui, vandens valymo procesų optimizavimui ir išmetamų teršalų mažinimui.

Taip "Alfa Laval" prisideda ne tik prie savo klientų sėkmės, bet ir prie teigiamų aplinkos pokyčių. Kasdien geriname pasaulį - "Advancing better™".

"Alfa Laval" dirba 16 700 darbuotojų. 2020 m. metinė apyvarta siekė 41,5 mlrd. Švedijos kronų (apie 4 mlrd. eurų). Bendrovė įtraukta į Nasdaq OMX biržos prekybos sąrašus.

www.alfalaval.lt

www.alfalaval.lt

Fresh-water 640x360

Susijęs turinys: