2021-04-19 Product News

"Alfa Laval" su naujuoju plokšteliniu šilumokaičiu AXP82 sukuria daugiau galimybių, susijusių su transkritinėmis CO2 užduotimis

"Alfa Laval" savo AXP produktų linijos patikrintas aukšto slėgio savybes pritaiko naujo dydžio šilumokaičiams, specialiai sukurtiems naudoti su CO2. Naujasis "Alfa Laval AXP82" suteiks galimybę tą pačią šilumokaičio konstrukciją naudoti platesniam nei ankstesnių modelių galios diapazonui, kai reikia atlikti transkritines užduotis. Geriausia tai, kad jame suderintas rinkoje pirmaujantis mažo slėgio kritimo ir didelio projektinio slėgio standartas bei puikios nuovargio charakteristikos, atitinkančios unikalius šių įrenginių reikalavimus.

AXP82 buvo sukurtas reaguojant į sparčiai augantį transkritinių CO2 sistemų, skirtų šildymo ir vėsinimo reikmėms, skaičių. Šiuo metu anglies dioksidas naudojamas vis daugiau sričių ir didesnėse sistemose nei dar visai neseniai.

"CO2 rinka sparčiai auga, nes vis daugiau sistemų gamintojų ir galutinių vartotojų, atsižvelgdami į besikeičiančius aplinkosaugos teisės aktus, pereina prie natūralių šaldymo agentų", - aiškina Fredrikas Ekströmas, "Alfa Laval" lituotų ir lydžiuoju būdu sujungtų šilumokaičių verslo padalinio prezidentas. "Be komercinės šaldymo įrangos, šiandien vis daugiau pramonės šakų klientų pereina prie CO2 - tai oro kondicionavimo ir pramoninės paskirties įrenginiai, taip pat laivybos klientai."

Tačiau tradicinių šilumokaičių konstrukcijoms gali būti keliami itin dideli CO2 reikalavimai. "AXP raidė "XP" reiškia ekstremalų slėgį, ir būtent tam mes sukūrėme šį šilumokaičių asortimentą", - tęsia Ekströmas. "Pradėję gaminti AXP82, galėsime užtikrinti patikimą šiluminį našumą įvairaus dydžio sistemose, skirtose įvairesnėms reiklioms CO2 sistemoms."

Patikimo ir efektyvaus veikimo pusiausvyra

Tiesą sakant, AXP82 nuovargio charakteristikos viršija net aukštus ankstesnių modelių standartus. Taip yra dėl įdiegtų naujovių, pavyzdžiui, visiškai naujo dizaino kanalinės plokštės, sukurtos naudojant unikalią "Alfa Laval" technologiją "PressureSecure". Dėl to AXP82 užtikrina dar aukštesnį atsparumo lygį, kai tenka spręsti transkritinio CO2 slėgio ir temperatūros iššūkius.

"Tuo pat metu AXP82 sukūrėme taip, kad jis pasižymėtų pasaulinio lygio šilumos perdavimo savybėmis", - sako "Ekström". "Naujajame modelyje yra daug unikalių savybių, kurios didina šiluminį efektyvumą su minimaliu slėgio kritimu."

Svarbus elementas - atnaujinta, didesnė šilumokaičio prievadų konstrukcija. Optimizuodama prievadų dydžio ir mechaninių charakteristikų pusiausvyrą, "Alfa Laval" sugebėjo užtikrinti mažą slėgio kritimą kartu ir aukštą projektinį slėgį, kartu pasiekdama didelį atsparumą nuovargiui.

Kompaktiškas ir ekonomiškas sprendimas

AXP82 - tai ne tik naujas kanalo plokštės ir prievadų dizainas, bet ir pirmasis AXP serijos šilumokaičių modelis, kurio konstrukcija neturi rėmo. Taip sumažinamas konstrukcijos svoris ir užtikrinamas kompaktiškesnis šilumokaitis.

“For customers, the more compact design offers a number of very clear benefits,” Ekström adds. “In addition to a smaller footprint, the reduction of material in the construction improves sustainability in a cost-effective way.”

Daugiau informacijos apie "Alfa Laval AXP82" ir visą "Alfa Laval" šildymo ir vėsinimo sprendimų asortimentą rasite svetainėje: Alfa Laval - Sulituoti plokšteliniai šilumokaičiai

AXP82 vignette

Norėdami gauti daugiau informacijos, kreipkitės į:

Fredrik Ekström, President
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 705 547 409
E-mail: fredrik.ekstrom@alfalaval.com

Therese Tonning
Marketing Communication Manager

Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 46 36 72 09
E-mail: therese.tonning@alfalaval.com

brazed_family_preview640x360.jpg

"Alfa Laval" variu lituoti plokšteliniai šilumokaičiai yra kompaktiškas, efektyvus ir priežiūros nereikalaujantis sprendimas šildymui, vėsinimui, garinimui ir kondensavimui įvairiose srityse.

Lituotų šilumokaičių sprendimai

Susijęs turinys: