Bioetanolio gamybos optimizavimas naudojant tarpinių plokščių šilumokaičius

Kai pradėjo sparčiai augti distiliavimo kolonų šilumokaičių eksploatacijos ir priežiūros išlaidos, bioetanolio gamintoja "Ethanol Energy" kreipėsi į "Alfa Laval". Atlikus įrangos auditą paaiškėjo, kad šilumokaičio kanalai buvo per siauri, nesugebantys išlaikyti skaidulinio skysčio, kuriame yra didelis kiekis džiovintų distiliatoriaus grūdų su tirpalais. Pakeitus senuosius įrenginius trimis "Alfa Laval WideGap" plokščių ir rėmų šilumokaičiais su tarpinėmis, "Ethanol Energy" galėjo maksimaliai pailginti veikimo laiką, sumažinti valymo dažnumo intervalus ir išlaidas, padidinti našumą, produkto kokybę ir išeigą.

DATA 2023-11-28

Bioethanol.jpg

Bendrovė "Ethanol Energy", vienintelė Čekijoje gaminanti distiliavimo būdu išdžiovintus grūdus su tirpiomis medžiagomis (DDGS), gamina bioetanolį iš daug krakmolo turinčių kukurūzų grūdų. Distiliavimo kolona, kuri yra labai svarbus bioetanolio gamybos atskyrimo procesas, turi užtikrinti patikimą ir ekonomišką veikimą.

 

Daugiau jokių neplanuotų gedimų

Dėl dažnai užsikemšančių kito gamintojo tiekiamų distiliavimo kolonų šilumokaičių "Ethanol Energy" paprašė "Alfa Laval" pagalbos. Kito gamintojo tiekiami šilumokaičiai su 4,5 mm skersmens kanalais buvo nepritaikyti skysčiams su dideliu pluošto kiekiu. Remdamiesi didele žemės ūkio šalutinių produktų perdirbimo į bioetanolį patirtimi, "Alfa Laval" ekspertai rekomendavo pakeisti neveikiančius įrenginius trimis šilumokaičiais "WideGap 200". Taip užtikrinamas lengvas technologinių skysčių patekimas į distiliavimo koloną ir nenukenčia našumas.

 

"Pakeitus senus įrenginius "Alfa Laval WideGap" plokšteliniais šilumokaičiais su tarpinėmis tarpinėmis, reikėjo mažiau aptarnavimo intervencijų, mažiau neplanuotų gedimų ir mažiau streso", - sako "Ethanol Energy" techninis vadovas. "Tai leido mums sutelkti dėmesį į produktyvumo, produktų kokybės ir išeigos didinimą."

 

Sutaupoma daugiau nei 80 % techninės priežiūros išlaidų

Naudodama "Alfa Laval" "WideGap" šilumokaičius distiliavimo kolonų šilumos perdavimui, "Ethanol Energy" daugiau kaip 80 % sumažino techninės priežiūros išlaidas. Vietoj to, kad kas dvi savaites valyti iš tinklo ištraukdavo tris šilumokaičius, bioetanolio gamintojui "WideGap" įrenginius reikia valyti tik kartą per tris mėnesius. Tai reiškia, kad gamyba stabdoma 80 % rečiau, padidėja darbo laikas ir sutaupoma daug lėšų. Be to, kadangi "WideGap" įrenginių nereikia dažnai atidarinėti, tarpikliai mažiau pažeidžiami, todėl tarnauja ilgiau.

 

Pasikliaukite patikima inžinerine ir taikomąja patirtimi

"Ethanol Energy", vėl bendradarbiaudama su "Alfa Laval", pasiekė, kad jos bioetanolio gamybos procesai veiktų ilgiau ir būtų našesni. Didesnis lankstumas taip pat yra didelis privalumas, atsižvelgiant į bioetanolio gamyklos masės srautą - 12 260 kg/h (karštojoje pusėje) ir 488 200 (šaltojoje pusėje), kai skystis kondensuojamas ir (arba) garinamas 12 260 kg/h (karštojoje pusėje) ir 0 kg/h (šaltojoje pusėje). Universalūs ir labai efektyvūs "Alfa Laval WideGap" plokšteliniai šilumokaičiai lengvai pritaikomi prie besikeičiančių proceso reikalavimų, paprasčiausiai pridedant plokšteles ir taip padidinant našumą. Glaudžiai bendradarbiaudama su klientais, "Alfa Laval" siekia padėti klientams siekti jų verslo tikslų ir tvarumo tikslų pasitelkdama novatoriškus sprendimus.