2023-05-16 Investor News by Cision Sverige AB

„Alfa Laval“ suvienijo jėgas su „Boliden“, siekdami sumažinti anglies pėdsaką

„Alfa Laval“ susivienijo su Švedijos kalnakasybos ir lydymo įmone „Boliden“, norėdama naudoti varį, kurio anglies dioksido gavybos emisijos yra žemos, šilumokaičiams gaminti. Siekiama, kad pirmasis šilumokaitis, pagamintas naudojant „Boliden“ varį, būtų paruoštas 2023 m. Bendradarbiavimas leis „Alfa Laval“ gaminti šilumokaičius su mažesniu anglies dioksido pėdsaku. Tai yra bendrovės daugiakanalio plano, kuriuo siekiama iki 2030 m. užtikrinti anglies dioksido neutralumą, dalis.

„Siekiant prisidėti prie tvaresnės visuomenės vystymo, labai svarbu kurti partnerystes ir užmegzti ryšius, kurie papildytų mūsų, kaip įmonės, siekius. Sujungę „Boliden“ varį ir mūsų energiją taupančius šilumokaičius, galime prisidėti prie pramonės permainų siekiant sumažinti anglies dvideginio emisijas” sako „Alfa Laval“ prezidentas ir generalinis direktorius Tomas Erixonas.

Bendradarbiavimas su „Boliden“ yra strateginio „Alfa Laval“ siekio mažinti žaliavų poveikį aplinkai dalis. „Boliden“ mažo anglies dioksido kiekio varis gaminamas iš Švedijos šiaurėje išgaunamo vario ir perdirbtų medžiagų, pavyzdžiui, elektronikos atliekų, naudojant švarią energiją, todėl šios žaliavos anglies dioksido pėdsakas yra vienas mažiausių pasaulyje tarp visų rafinuotų vario rūšių. Varis daugiausia bus naudojamas ☺„Alfa Laval“ lituotuose šilumokaičiuose, kurie naudojami šildymui, vėsinimui, garinimui ir kondensavimui įvairiose srityse, įskaitant šilumos siurblius. Naudojant „Boliden“ varį bus sumažintas šilumokaičių anglies dioksido pėdsakas, palyginti su kitomis galimomis alternatyvomis.

„Kartu su „žaliuosiais pereinamojo laikotarpio metalais“, kurie yra vieni iš tvariausių rinkoje, sukuriame stiprų pagrindą kovai su Europos klimato kaitos procesu. Jei norime užtikrinti visuomenės ateitį, turime pradėti nedelsiant. Todėl „Alfa Laval“ puikiai naudojasi tuo, kad mūsų mažų anglies dioksido sąnaudų metalai yra prieinami jau šiandien, ir dėl to yra vieni pramonės lyderių“, - teigia Mikaelis Staffas, „Boliden“ generalinis direktorius.

Ar žinojote, kad... Pasak Tarptautinės energetikos agentūros (TEA), energijos vartojimo efektyvumas yra vienas iš pagrindinių veiksnių siekiant Paryžiaus susitarimo tikslų. Energiją taupantys „Alfa Laval“ šilumokaičiai, naudojami pramoniniuose procesuose visame pasaulyje, atlieka svarbų vaidmenį, nes jie gali atgauti ir pakartotinai panaudoti šilumą ir energiją. Jie naudojami šilumos siurbliuose ir yra svarbūs vandenilio, biokuro ir ilgalaikio energijos kaupimo procesų komponentai - taip „Alfa Laval“ remia perėjimo prie tvaresnių energijos šaltinių.

Apie „Boliden“

„Boliden“ yra metalo bendrovė, kuri skiria daug dėmesio tvariam vystymuisi. Mūsų šaknys - Šiaurės šalyse, o rinka - pasaulinė. Pagrindinės mūsų kompetencijos - žvalgyba, kasyba, lydymas ir metalo perdirbimas. Bendrovėje „Boliden“ dirba apie 6 000 darbuotojų, o jos metinė apyvarta siekia apie 85 mlrd. kronų. Akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Stokholmo biržos didelės kapitalizacijos segmente.

www.boliden.com

Tai - „Alfa Laval“

„Alfa Laval“ yra pasaulinė šilumos perdavimo, išcentrinio atskyrimo ir skysčių tvarkymo lyderė, veikianti energetikos, jūrų, maisto ir vandentvarkos srityse, siūlanti savo patirtį, gaminius ir paslaugas įvairioms pramonės šakoms maždaug 100 šalių. Bendrovė siekia optimizuoti procesus, kurti atsakingą augimą ir siekti pažangos, kad padėtų klientams siekti jų verslo tikslų ir tvarumo tikslų.

„Alfa Laval“ inovatyvios technologijos skirtos medžiagoms gryninti, rafinuoti ir pakartotinai naudoti, taip skatinant atsakingesnį gamtos išteklių naudojimą. Jos prisideda prie didesnio energijos vartojimo efektyvumo ir šilumos atgavimo, geresnio vandens valymo ir mažesnio išmetamų teršalų kiekio. Taigi „Alfa Laval“ ne tik spartina savo klientų, bet ir žmonių bei planetos sėkmę. Kiekvieną dieną pasaulis tampa geresnis.

„Alfa Laval“ turi 20 300 darbuotojų. 2022 m. metinė apyvarta siekė 52,1 mlrd. Švedijos kronų (apie 4,9 mlrd. eurų). Bendrovė yra įtraukta į Stokholmo vertybinių popierių biržos NASDAQ prekybos sąrašus.

                          www.alfalaval.com

Norėdami gauti daugiau informacijos, kreipkitės į:
Eva Schiller

Ryšių su visuomene vadovė
„Alfa Laval“

Tel: + 46 46 36 71 01
Mob. Tel.: +46 709 38 71 01

Johan Lundin                     
Ryšių su investuotojais vadovas
„Alfa Laval“     
Tel: +46 46 36 65 10         
Mob. Tel.: +46 730 46 30 90

Žymės

Visos

Susijęs turinys: