2022-11-23 Investor News by Cision Sverige AB

Alfa Laval tieks šilumokaičius didžiausiai pasaulyje ekologiško vandenilio gamyklai

„Alfa Laval“ pasirašė sutartį dėl kompaktiškų šilumokaičių tiekimo didžiausiai pasaulyje ekologiško vandenilio gamyklai, kuri bus statoma Artimuosiuose Rytuose. Atsinaujinančia energija varoma gamykla bus Neomo miesto, pastatyto nuo nulio šiaurės vakarų dykumoje ir siekiančio sukurti naują tvaraus gyvenimo modelį, dalis.

Pagal Tarptautinę energetikos agentūrą (TEA), vandenilis yra vienas iš pirmaujančių atsinaujinančiųjų energijos šaltinių gaunamai energijai kaupti variantų. Taip energija gali būti kaupiama ir saugoma nuo kelių dienų, savaičių ar net mėnesių. Jis taip pat suteikia galimybę transportuoti sukauptą energiją dideliais atstumais. Tačiau ekologiško vandenilio gamyba susiduria su sunkumais. Išvalyto vandens skaidymo į vandenilį ir deguonį naudojant atsinaujinančią elektros energiją metu labai svarbu išlaikyti stabilią temperatūrą elektrolizeryje, kad būtų pasiektas kuo didesnis efektyvumas. Skaidant vandenį į minėtas dujas, susidaro šilumos perteklius, dėl kurio reikia nuolat aušinti. Šiame projekte tai bus daroma naudojant „Alfa Laval“ energiją taupančius plokštelinius šilumokaičius.

Alfa Laval yra pirmaujanti šilumokaičių tiekėja daugeliui pagrindinių elektrolizerių gamintojų. 

Neomo miesto vieta ir infrastruktūra leis gaminti 4 GW atsinaujinančiosios energijos iš saulės ir vėjo, o žaliojo vandenilio gamybai bus panaudota maždaug pusė šios energijos. Tai bus didžiausia žaliojo vandenilio gamykla ir pirmoji gigavato dydžio sistema, kurioje per dieną bus pagaminama 650 tonų vandenilio. Šis savo ruožtu bus naudojamas 1,2 mln. tonų ekologiško amoniako gamybai per metus.

„Pastaraisiais metais mūsų verslas vandenilio srityje sparčiai vystėsi ir šiandien tiekiame efektyvius šilumokaičius įvairiems proceso etapams: gamybai, paskirstymui ir naudojimui, – sako Thomas Mølleris, „Alfa Laval“ Energetikos skyriaus prezidentas. – Savo gaminiais ir patirtimi ir toliau prisidėsime prie šios srities, kuri yra labai svarbi siekiant nulinės taršos.“

Ar žinojote, kad... TEA tikisi, kad iki 2030 m. bendras vandenilio poreikis pramonėje išaugs 44 proc., o švarus vandenilis taps vis svarbesnis – tad per ateinančius 10 metų reikia imtis skubių veiksmų šiai paklausai patenkinti.

Tai – „Alfa Laval“

„Alfa Laval“ yra pasaulinė šilumos perdavimo, išcentrinio atskyrimo ir skysčių valdymo lyderė, veikianti energetikos, jūrų, maisto pramonės ir vandentvarkos srityse, siūlanti savo patirtį, gaminius ir paslaugas įvairioms pramonės šakoms maždaug 100 šalių. Bendrovė siekia optimizuoti procesus, kurti atsakingą augimą ir siekti pažangos tam, padėtų klientams siekti užsibrėžtų verslo ir tvarumo tikslų.

Inovatyvios „Alfa Laval“ technologijos skirtos medžiagoms gryninti, rafinuoti ir pakartotinai panaudoti, skatinant atsakingesnį gamtos išteklių naudojimą. Technologijos prisideda prie didesnio energijos vartojimo efektyvumo ir šilumos atgavimo, geresnio vandens valymo ir mažesnio išmetamų teršalų kiekio. Taigi „Alfa Laval“ ne tik spartina savo klientų, bet ir žmonių bei planetos sėkmę. Kiekvieną dieną pasaulis tampa geresnis.

„Alfa Laval“ kompanijoje dirba per 17 900 darbuotojų. 2021 m. metinė apyvarta siekė 40,9 mlrd. Švedijos kronų (apie 4 mlrd. eurų). Bendrovė yra įtraukta į Stokholmo vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ prekybos sąrašus.

                          www.alfalaval.com

Norėdami gauti daugiau informacijos, kreipkitės į:
Eva Schiller

Ryšių su visuomene vadybininkė
Alfa Laval
Tel: + 46 46 36 71 01
Mobile: +46 709 38 71 01

Johan Lundin                     
Ryšių su investuotojais skyriaus vadovas
Alfa Laval     
Tel: +46 46 36 65 10         
Mobile: +46 730 46 30 90

Žymės

Visos

Susijęs turinys: