2023-01-31 Investor News by Cision Sverige AB

„Alfa Laval“ padeda naftos perdirbimo gamyklai pereiti prie biodegalų

„Alfa Laval“ sudarė sutartį su JAV atsinaujinančio kuro ir naftos perdirbimo bendrovės „CVR Energy, Inc.“ dukterine įmone dėl žaliavų pirminio apdorojimo sistemų tiekimo. Ši sutartis yra strateginių investicijų į naftos perdirbimo gamyklą, remiančios „CVR“ plėtrą atsinaujinančio biokuro gamybos srityje, dalis.

„Alfa Laval“ tieks pirminio apdorojimo sistemas, sudarytas iš įvairių įrenginių,tokių kaip separatorių, šilumokaičių, siurblių ir maišyklių, skirtų sumažinti teršalų kiekį žaliavoje prieš paverčiant ją biokuru. Šios sistemos skirtos ekonomiškai efektyvesniam tvarių žaliavų tiekimui.

Vykstant energetikos transformacijai, daugelis JAV ir Europos naftos perdirbimo gamyklų pertvarkomos į biodegalų gamyklas. Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) duomenimis, iškastinio kuro pakeitimas biodegalais yra vienas iš pagrindinių būdų dekarbonizuoti transporto sektorių. O pagal „Grynojo nulinio išmetamųjų teršalų kiekio iki 2050 m. scenarijų“ tikimasi, kad 2030 m. biodegalai sudarys 64 proc. atsinaujinančiosios energijos suvartojimo šiame sektoriuje.

„Alfa Laval“ yra sukaupusi didelę patirtį ir kompetencijas tiek naftos perdirbimo, tiek biokuro procesų srityse, - sako Nishas Patelis, „Alfa Laval“ Maisto ir vandens skyriaus prezidentas. „Kartu su savo aukščiausios kokybės produktų asortimentu mes tampame patikimu savo klientų partneriu šiame svarbiame perėjime prie tvaresnio energijos tiekimo. Keisdami ir optimizuodami dabartinius procesus, galime daug ką pakeisti, nes tuo pačiu metu prisidedame ir prie sprendimų ateičiai.“


Ar žinojote, kad… IEA duomenimis, iki 2026 m. metinė pasaulinė biodegalų paklausa išaugs 28 proc. ir pasieks 186 mlrd. litrų.

Tai – „Alfa Laval“

„Alfa Laval“ yra pasaulinė šilumos perdavimo, išcentrinio atskyrimo ir skysčių tvarkymo lyderė, veikianti energetikos, jūrų, maisto ir vandens srityse, siūlanti savo patirtį, gaminius ir paslaugas įvairioms pramonės šakoms maždaug 100 šalių. Bendrovė siekia optimizuoti procesus, kurti atsakingą augimą ir siekti pažangos tam, kad padėtų klientams pasiekti jų verslo ir tvarumo tikslus.

Novatoriškos „Alfa Laval“ technologijos skirtos medžiagoms gryninti, rafinuoti ir pakartotinai naudoti, taip skatinant atsakingesnį gamtos išteklių naudojimą. Jos prisideda prie didesnio energijos vartojimo efektyvumo ir šilumos atgavimo, geresnio vandens valymo ir mažesnio išmetamų teršalų kiekio. Todėl „Alfa Laval“ kuria ne tik savo klientų, bet ir visų žmonių bei planetos sėkmę. Kiekvieną dieną pasaulis tampa geresnis.

„Alfa Laval“ dirba apie 17 900 darbuotojų. 2021 m. metinė apyvarta siekė 40,9 mlrd. Švedijos kronų (SEK) (apie 4 mlrd. EUR). Bendrovė yra įtraukta į Stokholmo vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ prekybos sąrašus. 

                          www.alfalaval.com

For more information please contact:
Eva Schiller

PR Manager
Alfa Laval
Tel: + 46 46 36 71 01
Mobile: +46 709 38 71 01

Johan Lundin                     
Head of Investor Relations
Alfa Laval     
Tel: +46 46 36 65 10         
Mobile: +46 730 46 30 90

Žymės

Visos

Susijęs turinys: