Alfa Laval - AlfaPlus

AlfaPlus

„AlfaPlus" naudojamas išcentrinis atskyrimas padidina surimi gamybos išeigą ir eliminuoja papildomus jų gamybos etapus.

alfaplus 640x360

„AlfaPlus“ tvarko visų rūšių žuvis, filė ar papuošalus, ir pasižymi išskirtiniu lankstumu keičiant tvarkymo pajėgumus. „AlfaPlus“ yra kompaktiškas ir lengvai modifikuojamas, kad atitiktų esamus augalus.

Minimalus žuvų protienų praradimas


„AlfaPlus“ sistema gamina surimi iš drugelių pjūvių (su pritvirtintu ar be stuburo), filė ar papuošimais. Baltymų nuostoliai dėl plovimo ir vandens pašalinimo yra minimalūs „AlfaPlus“ sistemoje su specialiai surimi apdorojimui suprojektuotais ir optimizuotais „Alfa Laval“ dekanteriais.

Optimalios dekanterio konfigūracijos ir proceso valdymo derinys leidžia jūros gėrybių perdirbėjams 70% gaunamos faršo susigrąžinti į aukštos kokybės surimi. Surimi, pagamintas naudojant „AlfaPlus“, yra labai pastovios kokybės, palyginti su įprastu perdirbimu, kurio metu gaminamos dvi ar trys skirtingos rūšys.

Kaip tai veikia

How it works

Decanter per pesce Alfa Plus longdesc=Decanter per pesce Alfa Plus"

To isolate the fish proteins from minced fish, the mince is first mixed with conditioned water in a mixing tank. The washing takes place continuously and the ratio of mince to water is automatically monitored and precisely adjusted. This feature ensures optimum conditions since the washed mince is then pumped to the refining stage where the fish proteins are effectively separated from non-muscle tissue such as bone, skin, connective tissue and other impurities.

For whitefish, the refined slurry is continuously pumped to the decanter centrifuge for separation of water and fish mince. If dark-fleshed or fatty fish are being processed into surimi, a second washing stage may be necessary before decanting.

All Alfa Laval surimi decanters are equipped with the unique Alfa Laval Direct Drive System®, an automatic solid control system that ensures a consistent moisture content of 82% or less.

The dewatered mince from the decanter is pumped to a blending system where it is mixed with sugars, sorbitol and polyphosphates to prevent freeze denaturation. The mixer is equipped with a cooling jacket, which keeps the temperature as low as possible and maintains the high quality of the fish protein.

The surimi enters an extruder, which forms the surimi into blocks that are then frozen.