Surimio gamyba
Žuvies perdirbimo liekanos - mažos vertės. Visgi jas įmanoma paversti plačiai taikomais didelės vertės valgomaisiais baltymais su komerciniu potencialu.
Dabar įmanoma tokius likučius ir kitas žaliavas paversti turtingu didelės vertės valgomųjų baltymų šaltiniu, turinčiu platų patrauklumo panaudojimo būdą ir didelį komercinį potencialą.
„Surimi“ yra vienas iš tokių produktų - populiarus žuvies maisto produktas, specialiai skirtas imituoti omaro, krabų ir kitų vėžiagyvių mėsos tekstūrą, konsistenciją ir spalvą.
Kad žuvų ir vėžiagyvių valgomieji baltymai būtų parduodami kaip didelės vertės produktai, juos reikia apdoroti labai atsargiai. „Alfa Laval“ tai teikia įvairios įrangos, įskaitant „AlfaPlus surimi“ apdorojimo liniją, kurioje pažangi išcentrinė atskyrimo technologija pakeičia rotacinius ekranus ir filtrus, kurie yra tradicinis atskyrimo būdas.