Spirgų, miltų ir riebalų perdirbimas

„Alfa Laval“ yra pirmaujanti specialistė, teikianti tiek išskirtines žinias, tiek pažangias technologijas valgomųjų baltymų ingredientų ir riebalų ekstrahavimui iš daugybės šalutinių mėsos produktų. Tai apima valgomojo dorojimo sistemą, įskaitant valgomuosius riebalų augalus, kolageno ir želatinos ekstraktus, kraujo plazmą, sultinį / sriubas, taip pat mėsą su sumažintu riebalų kiekiu.

Greave and meal and fat processing 640x360

Be produktų ir sprendimų nuolatiniam drėgnam dildymui ir riebiųjų riebalų šalinimui, „Alfa Laval“ taip pat turi didelę patirtį projektuojant perdirbimo linijas sriubos atsargoms iš šalutinių skerdyklų gauti.

„Alfa Laval“ atskyrimo technologija taip pat plačiai naudojama išankstiniam kaulų ir žievės medžiagos, kuri bus perdirbama į želatiną, apdorojimui ir riebalų pašalinimui.

Raudonos mėsos riebalų šalinimo sistemos


„Alfa Laval Contherm“ nugramdytų paviršių šilumokaičiai ir dekanterinės centrifugos naudojamos linijoms kurti, kad būtų gaminami mažiau riebalų turintys mėsos produktai, tokie kaip liesa ir tekstūruota jautiena arba riebi paukštienos mėsa.

Riebi malta mėsa - ar paukštiena, ar jautiena, ar kiauliena - greitai grūdinama naudojant „Contherm“ grunto paviršiaus šilumokaičius, nedenatūruojant baltymų, tačiau ištirpinant didžiąją dalį riebalų. Tada nepageidaujamiems riebalams pašalinti naudojama dekanterio centrifuga. Faršas iškart po to atvėsinamas antroje „Contherm“ sistemoje. Rezultatas yra neriebus mėsos produktas, išlaikantis visą skonį ir funkcionalumą - tai savybė, kurią labai vertina daugelis mėsos gaminių, įskaitant mėsainius ir vištienos grynuolius.

Valgomieji riebalai


Mėsos perdirbimo įmonėms svarbu, kad komercinė vertė, gaunama iš daugelio rūšių riebalinio audinio, neišnyktų. Štai kodėl visų rūšių riebalinis audinys, įskaitant odą ir jungiamąjį audinį, paprastai perdirbamas į išgrynintus riebalus ir tepalus, kad gautų papildomų pajamų.

Geriausias būdas tai pasiekti yra „Alfa Laval Centriflow“ nepertraukiamo drėgno atvaizdavimo sistema, kuri sumažina riebalų kiekį riebaluose net 50%. Šis procesas vyksta visiškai uždaroje sistemoje, kuri ypač tinka valgomąsias žaliavas paversti žmonėms vartoti skirtais produktais.

„AlfaVap“ daugiapakopė plokštelių garinimo sistema yra labai kompaktiškas ir ypač energiją taupantis būdas visiems ištirpusiems baltymams atgauti iš atskirtos vandens fazės.

Galutinis džiovinimas atliekamas naudojant įprastus diskinius džiovintuvus arba naudojant „Alfa Laval“ blykstes.