Gyvūnų ėdalo gamyba

Naminiai gyvūnai dabar vaidina vis svarbesnį vaidmenį šiuolaikiniame gyvenime, todėl kyla noras pagerinti tokiems augintiniams šeriamo maisto kokybę. Štai kodėl tradicinė lydyta mėsa keičiama atšaldyta šviežia mėsa, o sausų naminių gyvūnėlių ėdalo perdirbėjai daugiausia dėmesio skiria šviežios mėsos kiekio didinimui.

Šviežia mėsa naminių gyvūnėlių maistui


Skerdimo minkštųjų mėsos šalutinių produktų arba žuvies šalutinių produktų aušinimo sprendimas yra cilindrinis grubaus paviršiaus šilumokaitis „Alfa Laval Contherm“, specialiai sukurtas klampiems, lipniems ir stambiems produktams aušinti. „Contherm“ aušinimo sistemose produktai atšaldomi be kontakto su oru. Jo konstrukcija yra gerai apgalvota - „Contherm“ reikia nedaug grindų, sumažina darbo jėgą ir reikia tik minimalios priežiūros. Įrenginį taip pat lengva valyti, net jei jis naudojamas reikalaujantiems gaminiams.

Šviežia koncentruota mėsa


„Alfa Laval“ koncentruota mėsos sistema, pagrįsta gerai žinomomis „Alfa Laval“ valgomųjų žuvų ir mėsos sistemomis, leidžia sumažinti drėgmės kiekį, paprastai 50%.

„Alfa Laval“ pagrindinės technologijos leidžia visiškai kontroliuoti visų skerdimo ar žuvies perdirbimo šviežių mėsos produktų riebalų ir drėgmės lygį. „Alfa Laval“ koncentruotos mėsos technologija leidžia subalansuoti riebalų kiekį ir sumažinti drėgmę, taip užtikrinant, kad sauso naminių gyvūnėlių ėdalo gamintojai galėtų integruoti daugiau šviežios mėsos į savo produktus. Nuolatinis drėgmės ir riebalų kiekis, nepaisant svyruojančios pradinės sudėties, taip pat leidžia lengviau subalansuoti skirtingas sauso augintinio ėdalo dietas.

Sistemą gali įdiegti perdirbėjas arba naminių gyvūnėlių ėdalo perdirbėjas ir pritaikyti praktiškai bet kokiai šviežios mėsos rūšiai, naudojamai naminių gyvūnėlių maiste.

Koncentruota mėsos sistema
Sistema apima tris pagrindines proceso sistemas

 

Šviežios arba sušaldytos žaliavos žaliavos malimas ir emulgavimas (maksimalus 3 mm dalelių dydis).
„Alfa Laval Centriflow“ sistema su 3 fazių dekanterio centrifugos technologija ir riebalų valymu, užtikrinančiu mėsos kietąsias dalis, vandenį ir riebalus.
„AlfaVap“ garinimo sistema, skirta koncentruoti lazdelių vandenį į labai funkcionalų mėsos koncentratą, kuris gali būti naudojamas atskirai kaip sidras ar skonio stipriklis granulių gamybos etape.
Tai leidžia pasiekti mėsos koncentratą su maždaug puse drėgmės, naudojant gerai patikrintą technologiją, kuri jau naudojama perdirbant valgomuosius mėsos baltymus.