Gėrimų gamyba

Pasaulinė prekybos nealkoholiniais gėrimais, sultimis, vandeniu buteliuose, kava, arbata, alumi, sidru, vynu ir t. t. paklausa nuolat auga. Sėkminga gėrimų gamyba siekia gauti maksimalią naudą iš žaliavos ir išlaikyti norimą galutinio produkto charakteristiką, taikant saugų, rentabilų ir tvarų daugiapakopį apdorojimą. „Alfa Laval“ tiekia įrangą, modulius ir universalaus apdorojimo linijas, suprojektuotas taip, kad atitiktų konkrečius nealkoholinių gėrimų gamintojų ir alaus daryklų reikalavimus.

Beverage processing 640x360

Sekant nealkoholinių gėrimų gamybos ir inovacijų eigą

Gėrimų apdorojimo kompanijos ir alaus daryklos susiduria su daugybe sunkumų. Žaliavos, ingredientų ir gamybos išlaidos nuolat auga, bet jūs ir toliau turite tiekti skanius ir nebrangius gėrimus vis reiklesniems vartotojams.

Jūs taip pat privalote laikytis vis didesnių apribojimų, keliamų jūsų produkcijai, taip pat sumažinti gamybos poveikį aplinkai.

„Alfa Laval“ įranga gėrimų gamybos ir apdorojimo sprendimai padeda jums įveikti šiuos sunkumus, mažinant gamybos išlaidas, energijos, vandens ir kitų komunalinių paslaugų sunaudojimą, taip pat užtikrinant išskirtinę higieną.

Mūsų įranga ir sprendimai užtikrina patikimą, higienišką gamybą bei veiksmingą ir efektyvų gamybos linijų valymą vietoje, laikantis griežčiausių higienos kontrolės reikalavimų ir standartų.

Nemažiau svarbu ir tai, kad „Alfa Laval“ leidžia jums:

 

  • dėl aukšto lygmens eksploatacinės parengties ir darbingosios būsenos laiko padidinti gamybos našumą ir išlaikyti ilgą įrangos eksploatacijos laiką;
  • sumažinti ingredientų ir gaminių praradimo atvejų ir efektyviau naudoti žaliavą;
  • sumažinti komunalinių paslaugų, tokių kaip vandens ir energijos vartojimą bei perdirbti atliekų srautus.

Pavyzdžiui, mūsų naujausių separatorių asortimentas sumažina energijos suvartojimą 30 %. O naudojant tinkamus „Alfa Laval“ siurblius, konkretūs jūsų perdirbimo parametrai gali sumažinti energijos suvartojimą net 50 %. 

 

Beer recovery

Through an Alfa Laval microfiltration system, Oettinger Brewery has been able to recover 20-25 thousand hectoliters of beer from harvested yeast and reduce CO2 emissions.

Read more