Karjeros galimybės - nepriklausomai nuo lyties

Moterų diskriminacija apima visas gyvenimo sritis - nuo sveikatos ir mitybos iki mokymosi, darbo ir politikos. Vis dėlto yra daug gerų pavyzdžių, rodančių, kad pokyčiai įmanomi.

DATA 2023-11-28 AUTORE Cari Simmons & Ulf Wiman NUOTRAUKA Marcos Romano & Maurizio Camagna

Moterys yra nuolat diskriminuojamos visose pasaulio pramonės šakose. Vienodas užmokestis už vienodą darbą ir vienodos karjeros galimybės vis dar yra tolimoje ateityje. Tačiau, nors pažanga vyksta nepaprastai lėtai ir kyla neigiamų reakcijų, yra ir vilties spindulėlių.

Vis daugiau įmonių pastebi, kad įvairovė ir lygios galimybės (ne tik lyčių atžvilgiu) yra teisingos ne tik socialiniu ir etiniu požiūriu, bet ir sukuria dinamišką darbo aplinką, skatinančią kūrybiškumą ir novatorišką mąstymą. O svarbiausia - verslo augimą.

"Alfa Laval" vizija - sukurti įtraukią darbo vietą, kurioje įvairovė yra labai svarbi siekiant įmonės tikslų. Viena iš aktyvių įmonės iniciatyvų yra susijusi su moterų vadovių pritraukimu, ugdymu ir puoselėjimu..

Vyresnieji ir jaunesnieji vadovai

Penny Peng, dalių ir paslaugų skyriaus vyresnioji vadybininkė Kinijoje, ir Sara Billo, produktų grupės kokybės ir saugos vadybininkė Italijoje, yra dvi sėkmingai šią kelionę įveikusios "Alfa Laval" vadovės. Jos yra įkvepiantys pavyzdžiai, rodantys, kad įmanoma būti moterimi ir aukščiausio lygio vadove gamybos pramonėje.

Kai 1992 m. Penny baigė universitetą kaip inžinerijos studentė, Kinija atsivėrė pasauliui. Į Kiniją atvyko daug tarptautinių bendrovių ir įkūrė filialus. "Jauni kinai, kaip ir aš, - sako Penny, - norėjo išmokti pažangių valdymo įgūdžių ir technologijų iš šių tarptautinių bendrovių. Netrukus po studijų baigimo pradėjau dirbti "Alfa Laval" Jūrų departamente".

Sara nusprendė dirbti "Alfa Laval", nes tai gerai žinoma ir solidi tarptautinė įmonė, turinti gerą reputaciją. Ji norėjo toliau tobulinti savo žinias ir kompetenciją DSS srityje ir dirbti svarbioje gamybos vietoje. "Esu baigusi chemijos inžinerijos studijas ir sveikatos, saugos ir aplinkosaugos vadybos sistemų magistro laipsnį, todėl 2004 m. pradėjusi dirbti "Alfa Laval" jaučiausi labai laiminga, nes turėjau galimybę dirbti srityje, kuri man labai patiko."

Sėkmės raktas

Žvelgdamos atgal į savo karjerą, Penny ir Sara sutinka, kad jų sėkmę lėmė atvira ir grįžtamuoju ryšiu pagrįsta įmonės kultūra. Vadovų parama, patarimai ir instruktažas, taip pat mentorystė yra labai svarbūs siekiant sustiprinti pasitikėjimą savimi ir parodyti kryptį. Paklausta apie asmeninės sėkmės veiksnius, Penny sako: "Man svarbu būti ramiai, nuosekliai, niekada nepasiduoti ir pasinaudoti mokymosi galimybėmis."

Sara sako: "Mano specifinės ir gilios žinios kokybės, sveikatos, saugos ir aplinkosaugos srityje, paremtos energija, aistra ir stipriu noru tobulinti procesus ir skatinti kultūrinius pokyčius."

Nesuklyskite, reikia daug ir sunkiai dirbti, o kelyje į sėkmę visada bus kliūčių. Sara sako, kad ypač didelis iššūkis jai buvo perėjimas nuo svetainės prie produktų grupės dimensijos ir atsakomybė, kuri atsiranda dirbant su daugiakultūrėmis komandomis ir skirtingos brandos bei struktūros organizacijomis. Tuo pat metu bendrovėje "Alfa Laval" vyko visiška reorganizacija.

"Mano vadovas padėjo man suprasti pagrindines priežastis ir sutelkti dėmesį į tikslus su ta pačia energija ir atsidavimu", - sako ji. "Tai, kad įrodžiau, jog galiu priimti pokyčius ir jiems vadovauti, buvo įvertinta. Dėl to mano vaidmuo pasitvirtino ir suteikė daugiau galių".

PENNY, DIDELIS iššūkis buvo titano krizė Kinijoje, dėl kurios reikėjo iš naujo derėtis dėl visų sutarčių su laivų statyklomis kainų. "Tada buvo 2008 m. finansų krizė, kai buvo atšaukti užsakymai", - sako ji. "Tokiose situacijose viskas priklausė nuo komandos bendro darbo ir sprendimų, kaip pasiekti abiem pusėms naudingą situaciją su mūsų klientais."

Karjera bendrovėje "Alfa Laval

Vienas iš "Alfa Laval" strateginių lygių galimybių tikslų - sumažinti atotrūkį tarp moterų vadovių ir darbuotojų moterų skaičiaus. Tačiau ko reikia, kad taptum "Alfa Laval" vadovu?

"Turite rodyti kryptį, prisiimti atsakomybę ir būti pasirengę aukotis, kad komandos nariai jumis pasitikėtų ir norėtų su jumis eiti toliau", - atsako Penny.

Sara pabrėžia: "gebėjimą daryti įtaką ir skatinti pokyčius, didelį dėmesį skiriant tikslų siekimui ir visuomet turint omenyje klientų pasitenkinimą bei žmonių atsidavimą."

Sara ir Penny, pačios nuėjusios ilgą kelią, turi gerų patarimų moterims, kurios dar tik pradeda savo karjerą arba nori žengti žingsnį į vadovaujančias pareigas. Sara rekomenduoja visada dirbti laikantis aukštų standartų, sutelkti dėmesį į savo stipriąsias puses ir sukurti tvirtą tinklą organizacijoje. "Taip pat labai svarbu gauti energijos ir paramos iš šeimos, kad išliktumėte stabilios ir susitelkusios į tikslus", - sako ji.

Penny sutinka: "Šeimos narių parama yra labai svarbi. Būkite drąsūs ir atkaklūs, nebijokite dėl ateities."

TRUMPAI: SARA BILLO

Produktų grupės kokybės ir saugos vadybininkas, Alonte, Italija. Taip pat atsakingas už kokybės, sveikatos, saugos ir aplinkosaugos (QHSE) procesų koordinavimą ir standartizavimą kitose šalyse esančiose įmonėse. Darbą "Alfa Laval" pradėjo 2004 m., pritaikydama savo sveikatos, saugos ir aplinkosaugos (DSS) įgūdžius tuo metu, kai nedaug įmonių investavo išteklius į DSS valdymo sistemas.

TRUMPAI: PENNY PENG

Paslaugų skyriaus vyresnysis vadybininkas, Šanchajus, Kinija. Prieš dvidešimt penkerius metus ji buvo pirmoji moteris "Alfa Laval China", pardavinėjusi laivų įrangą Kinijos laivų statykloms. Penny ne tik pristatė laivų statykloms naujus gaminius ir technologijas, bet ir įveikė kultūrinį ir lyčių skirtumą.

Ar jums įdomu?

"Alfa Laval" visada imasi papildomų priemonių, kad įveiktų sunkiausius iššūkius. Mūsų varomoji jėga - spartinti klientų, žmonių ir planetos sėkmę. Tai padaryti galima tik turint atsidavusių ir smalsių žmonių. Smalsumas yra puikių idėjų kibirkštis. O puikios idėjos skatina pažangą.

Mūsų skyriuje "Karjera" rasite galimybių smalsiems protams daryti ilgalaikį poveikį kai kurioms opiausioms planetos problemoms.

Geresnė pažanga. Su Alfa Laval.

"Alfa Laval" karjeros informacija

Sekite mus  Follow Alfa Laval on Facebook  Follow Alfa Laval on LinkedIn

"Alfa Laval" prisideda prie Pasaulinių tikslų įgyvendinimo

Jungtinės Tautos patvirtino 17 darnaus vystymosi tikslų iki 2030 m., vadinamųjų visuotinių tikslų, kuriuos pasaulio lyderiai įsipareigojo įgyvendinti. Dabar tai turi padaryti tokios įmonės kaip mūsų.

Sužinokite, kaip pagrindinis "Alfa Laval" verslas prisideda prie Pasaulinių tikslų įgyvendinimo

Skaityti čia Klientų žurnalas Nr. 36

Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tiksluose (DVT) nustatyta vizija, kurios žmonija turi siekti, o dabar tai turi padaryti tokios įmonės kaip mūsų. Skaitykite, kaip mes ir mūsų klientai keičiame situaciją.

Here No 36 clickable version

Here No 36 download version

"Tai, kad įrodžiau, jog galiu priimti pokyčius ir jiems vadovauti, buvo įvertinta. Dėl to mano vaidmuo buvo patvirtintas ir sustiprintas."

Sara Billo, "Alfa Laval" grupės kokybės ir saugos vadovė, Italija

sara billo 640x360

"Turite rodyti kryptį, prisiimti atsakomybę ir būti pasirengęs aukotis, kad komandos nariai jumis pasitikėtų ir norėtų kartu su jumis eiti toliau."

Penny Peng, "Alfa Laval China" vyresnioji paslaugų vadybininkė

penny peng 640x360

Žymės

Visos