2023-03-22 Product News

„Alfa Laval“ pristato pirmuosius laivų pramonėje biokurui tinkamus separatorius

Biodegalai - tai dabartinis ir prieinamas degalų pasirinkimas, kuris gali padėti laivybos klientams sumažinti anglies dvideginio kiekį. Tačiau nors biodegalai mažina CO2 pėdsaką, jie taip pat kelia naujų veiklos iššūkių. Bendrovė „Alfa Laval“ pirmoji rinkoje ėmėsi juos spręsti naudodama biokurui optimizuotus separatorius ir separatorių patobulinimus.

Užtikrintas suderinamumas su populiariausiais biodegalais

Tokius biodegalus kaip HVO (hidrintu būdu apdorotas augalinis aliejus) ir FAME (riebalų rūgščių metilo esteris) galima naudoti dyzeliniuose varikliuose be didesnių variklio pakeitimų. Jei jie gaminami iš tinkamos biomasės, jie gali būti anglies dioksido neutralizavimo alternatyva, tačiau juos vis tiek reikia efektyviai valyti, kad būtų išvengta eksploatacinių problemų ir brangaus variklio nusidėvėjimo. Pirmą kartą laivų pramonėje „Alfa Laval“ greitaeigiai separatoriai dabar suderinami su HVO (EN15940) ir FAME (EN14214 arba ASTM D6751) mišiniais, kuriuos sudaro likutiniai degalai ir (arba) distiliatas.

„Didžiuojamės galėdami padėti savo klientams dekarbonizacijos procese, nesvarbu, kokiu kuro keliu jie eina“, - sako Markusas Hoffmannas, „Alfa Laval“ jūrų sektoriaus atskyrimo ir šilumos perdavimo įrangos pasaulinis pardavimų vadovas. „Biokuras bus daugelio jūrinių laivų pasirinkimas, tačiau klientai turi būti tikri, kad jų įranga yra tam pasirengusi. „Alfa Laval“ gali tai užtikrinti, siūlydama biokurui paruoštus separatorius ir ekonomiškai efektyvius biokuro modernizavimo įrenginius.“

Paruošta biokuro kompleksiškumui

Biodegalai jau plačiai naudojami, todėl ISO siekia juos įtraukti į 2024 m. persvarstytą ISO 8217 standartą. Nepaisant to, jie gali būti ruošiami įvairiais būdais ir labai skiriasi savo savybėmis - tiek nuo įprastinių degalų, tiek vienas nuo kito. Dėl skirtingo tankio, drėgmės absorbcijos ir kitų savybių jie reikalauja papildomo atsargumo saugant ir apdorojant.

„Alfa Laval“ pertvarkė tiek vidinius dubens komponentus, tiek separatoriaus programinę įrangą, kad būtų užtikrintas optimalus biokuro atskyrimas. Todėl HVO, FAME mišinių arba įprastinių degalų nustatymas yra tik paprastas parametrų pakeitimas. Šie patobulinimai įtraukti į naujus „Alfa Laval“ siūlomus separatorius, juos taip pat galima įdiegti kaip esamų separatorių patobulinimus.

„Biodegalų optimizavimas neįvyksta per vieną naktį“, - sako Hoffmannas. „Mūsų biokurui paruošti separatoriai yra pagrįsti išsamiu kuro supratimu, tyrimais „Alfa Laval“ bandymų ir mokymo centre ir ilgalaikiu bendradarbiavimu su ISO ir CIMAC. Kadangi biodegalai ir toliau tobulėja, klientai gali pasikliauti „Alfa Laval“, kad jų varikliai bus veiksmingai apsaugoti, kaip ir naudojant tradicinius jūrinius degalus.“

Daugiau informacijos apie biokurui tinkamus separatorius ir „Alfa Laval“ požiūrį į biokurą rasite adresu: www.alfalaval.lv/marinebiofuel

 

Norėdami gauti daugiau informacijos, kreipkitės į:

Dr Markus Hoffmann

Visuotinis jūrinės atskyrimo ir šilumos perdavimo įrangos pardavimų vadybininkas

Alfa Laval Marine Division

Tel. nr.: +46 73 059 26 41

El. paštas: markus.hoffmann@alfalaval.com

 

Helena Sannicolo

Rinkodaros komunikacijų viceprezidentė

Alfa Laval Marine Division

Tel. nr.: +46 70 569 3806

El. paštas: helena.sannicolo@alfalaval.com

 

Tai - „Alfa Laval“

„Alfa Laval“ yra pasaulinė šilumos perdavimo, išcentrinio atskyrimo ir skysčių tvarkymo lyderė, veikianti energetikos, jūrų, maisto ir vandens srityse, siūlanti savo patirtį, gaminius ir paslaugas įvairioms pramonės šakoms maždaug 100 šalių. Bendrovė siekia optimizuoti procesus, kurti atsakingą augimą ir siekti pažangos, kad padėtų klientams siekti jų verslo ir tvarumo tikslų.

Novatoriškos „Alfa Laval“ technologijos skirtos medžiagoms gryninti, perdirbti ir pakartotinai naudoti, skatinant atsakingesnį gamtos išteklių naudojimą. Jos prisideda prie didesnio energijos vartojimo efektyvumo ir šilumos atgavimo, geresnio vandens valymo ir mažesnio išmetamų teršalų kiekio. Tokiu būdu „Alfa Laval“ ne tik spartina savo klientų, bet ir visų žmonių bei planetos sėkmę. Kiekvieną dieną pasaulis tampa geresnis.

„Alfa Laval“ dirba 17 900 darbuotojų. Jos metinė apyvarta 2021 m. siekė 40,9 mlrd. švediškų kronų (apie 4 mlrd. eurų). Bendrovė yra įtraukta į Stokholmo vertybinių popierių biržos Nasdaq sąrašą.

www.alfalaval.com

 

Žymės

Visos
Alfa Laval oil separator

Susijęs turinys: