Tvarumas visoje tiekimo grandinėje

"Alfa Laval" sėkmė ateityje priklauso nuo tiekėjų verslo rezultatų. Nuolat stengiamės nustatyti ir pagerinti savo tiekėjų veiklos rezultatus.

DATA 2023-11-28

Darnesnė ateitis

Mūsų klientų reikalavimai atspindi didesnį visuomenės dėmesį tvarumui, o "Alfa Laval" tai reiškia, kad ji taip pat kreipiasi į savo tiekėjus partnerius. "Alfa Laval" verslo principai atlieka neatsiejamą vaidmenį mūsų tiekimo procese. Keturi verslo principai - aplinkosaugos, socialinis, verslo sąžiningumo ir skaidrumo - apibūdina, kaip mes veikiame visuomenėje ir kartu siekiame savo verslo tikslų. Pastaruosius penkerius metus "Alfa Laval" stengėsi įgyvendinti verslo principus tiekimo grandinėje. "Nustatydami tvarumo reikalavimus savo tiesioginiams tiekėjams, skatiname juos ugdyti savo gebėjimus atitikti griežtesnius reikalavimus ir taip taip pat tapti tvaresniais", - sako Johanas Östbladas, tiekėjų rizikos ir atitikties vadovas.

"Alfa Laval" visi pirkimų organizacijos darbuotojai privalo išklausyti privalomus mokymus apie mūsų verslo principus, o visi vadovai yra išklausę išsamius mokymus. Siekdami užtikrinti, kad pirmenybę teiktume tiems tiekėjams, kurie kelia didžiausią mūsų verslo principų pažeidimo riziką, dirbame su tiekėjų rizikos valdymu, kad nustatytume, įvertintume ir kontroliuotume riziką tiekimo grandinėje.

Geresnis tiekėjų supratimas

Svarbiausi prioritetai - gerinti mūsų tiesioginių tiekėjų darbuotojų sveikatą ir saugą, darbo sąlygas ir darbo aplinką didelės rizikos šalyse ir pramonės šakose. Pagrindinis veiksnys, padedantis gerinti padėtį tiekimo grandinėje, yra tiekėjų nuodugnus mūsų verslo principų supratimas. Įgyvendinant verslo principus daugiausia dėmesio skiriama Indijai ir Kinijai. "Praėjusiais metais daugiau kaip 200 tiekėjų dalyvavo iniciatyvose, skirtose supratimo lygiui didinti. Dalyvavę tiekėjai po peržiūrų sparčiau darė pažangą ir geriau suprato, kad šie patobulinimai bus naudingi ir jų verslui", - aiškina Johanas Östbladas, Tiekėjų rizikos ir atitikties vadovas. Šių metų kovo ir balandžio mėnesiais 17 mūsų darbuotojų Meksikoje ir Brazilijoje buvo apmokyti tiek tiekėjų audito proceso, tiek "Alfa Laval" verslo principų.

"Alfa Laval" verslo principai


  • Socialinė - pagarba žmogaus teisėms yra esminis dalykas.
  • Aplinka - optimizuojame gamtos išteklių naudojimą
  • Verslo sąžiningumas - mūsų elgesys grindžiamas aukštais etikos standartais
  • Skaidrumas - mūsų įsipareigojimas palaikyti atvirą dialogą stiprina pasitikėjimą

Read more

Read more in the Sustainability Report 2017

Tiekėjo rizikos vertinimas

Siekdami užtikrinti, kad pirmenybę teiktume tiems tiekėjams, kurie kelia didžiausią mūsų verslo principų pažeidimo riziką, dirbame trimis rizikos vertinimo lygiais:

Produktas ir gamyba

Rizika, susijusi su profesine sveikata ir sauga arba tiekėjo gamybos procesų poveikiu aplinkai.

Valdymas ir politika

Risk based on analyses and screenings of the supplier’s available documentation of CSR policies and governance.

Rizika grindžiama tiekėjo turimų ĮSA politikos ir valdymo dokumentų analize ir atranka.

Šalies rizika

Risk related to human rights breaches or bribery/corruption in the country where the supplier is based.

rizika, susijusi su žmogaus teisių pažeidimais arba kyšininkavimu ir korupcija šalyje, kurioje įsikūręs tiekėjas.

Žymės

Visos